ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні торгуються в негативній ціновій зоні

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні торгуються в негативній ціновій зоні. Станом на 10:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (листопад) - 108,79 (-0,21) при діапазоні котирувань 108,61-108,99;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 103,11 (-0,20) при діапазоні котирувань 102,90-103,25.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена поглибленням технічної корекції в умовах відсутності підтримуючих новин. Ринок нафтових ф'ючерсів залишається під тиском побоювань ослаблення попиту на енергоносії. Криза політичної влади в США може сильно нашкодити американській економіці, через що скоротиться переробка нафти і знизиться споживання нафтопродуктів, вважають учасники ринку.

Проте, як вважають аналітики, тимчасово зупинити зниження нафтових котирувань сьогодні, можливо, зможе інформація про скорочення видобутку нафти на шельфі Мексиканської затоки. Так, через тропічний шторм "Карен" (Karen) напередодні почалася часткова евакуація персоналу з нафтових платформ у Мексиканській затоці. Часткову евакуацію персоналу здійснили нафтові компанії. Про часткову евакуацію персоналу вже повідомили представники нафтових компаній Anadarko Petroleum і BP, а також сервісна компанія Destin Pipeline Co.

Напередодні ціни на нафтові ф'ючерси знизилися в четвертий раз за останні п'ять торгових днів, починаючи з 27 вересня. За підсумками торгів 3 жовтня офіційна ціна нафти Brent втрималася на позначці 109,00 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) опустилася до 103,31 дол./бар.