ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet торгуються з початку дня в позитивній ціновій зоні

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet торгуються з початку дня в позитивній ціновій зоні. Станом на 16:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (листопад) - 109,80 (+0,74) при діапазоні котирувань 108,92-110,14;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 101,79 (+0,18) при діапазоні котирувань 101,39-102,27.

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні ростуть, відіграючи своє падіння напередодні. Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена технічними покупками.

За підсумками торгів 9 жовтня 2013 р. нафта на біржах у Нью-Йорку і в Лондоні помітно подешевшала, забезпечивши сьогодні технічно привабливі умови для відкриття довгих позицій. Напередодні офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) впала на 1,8% і опустилася до свого тримісячного мінімуму - до 101,61 дол./бар., а ціна нафти Brent знизилася на 1% і опустилася до мінімуму за чотири торгові дні - до 109,06 дол./бар.

На відкритті фондових торгів в США 10 жовтня очікується підвищення провідних індексів, що додатково сприяє покупкам нафтових ф'ючерсів. Оптимізм інвесторів викликаний очікуваннями того, що питання про підвищення "стелі" держборгу США буде вирішено до 17 жовтня 2013 р., перш, ніж настане дефолт.

Однак зростання нафтових котирувань сьогодні можуть порушити дані зі США щодо трудової зайнятості. Так, аналітики прогнозують, що кількість первинних звернень по допомогу з безробіття за підсумками звітного тижня, що завершився 5 жовтня, збільшилася з 308 тис. до 310 тис.

Напередодні нафта на біржах подешевшала через більш суттєве, ніж очікувалося збільшення в США комерційних запасів сирої нафти. Як повідомило Міністерство енергетики США, комерційні запаси сирої нафти в країні за підсумками звітного тижня, що завершився 4 жовтня, зросли на 6,8 млн бар. і досягли тримісячного максимуму - 370,5 млн бар. Тим часом галузеві експерти прогнозували, що тижневе зростання нафтових запасів у США буде не таким істотним, а в межах 2,1-2,3 млн бар.