ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet на поточний час торгуються без загальної тенденції

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet на поточний час торгуються без загальної тенденції. Станом на 16:30 мск ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (грудень) - 105,44 (+0,41) при діапазоні котирувань 105,03-105,72;

- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 94,31 (-0,29) при діапазоні котирувань 94,15-94,90.

Відсутність загальної динаміки в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами викликана технічною корекцією. За минулий торговельний тиждень (4-8 листопада) барель нафти Brent подешевшав на 79 центів (-0,7%), забезпечивши на сьогодні невелику премію для покупок.

Тим часом офіційна ціна нафти WTI за минулий торговельний тиждень практично не змінилась, символічно знизившись на 1 цент.

Сьогодні негативна динаміка котирувань WTI викликана відсутністю торгової сесії на NYMEX в зв'язку з неробочим днем в США, де будуть відзначати федеральний свято День ветеранів.

На початку сьогоднішнього дня нафтові котирування росли, чому сприяли дані про більш суттєве, ніж очікувалося, зростання промислового виробництва в Китаї. Так, за підсумками жовтня 2013 р. промислове виробництво у Китаї зросло відносно аналогічного місяця попереднього року на 10,3%. Тим часом аналітики прогнозували, що зростання промислового виробництва в КНР не перевищить 10,1%