ua en ru

Нафтопровід "Одеса-Броди" буде добудовано до Плоцька

Волинська обласна держадміністрація затвердила проект добудови нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька. Про це повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, передає прес-служба ОДА.

Клімчук сказав, що уже прийняті остаточні рішення і затверджено проект. Нафтопровід починатиметься від Бродів (Львівська обл.) і пролягатиме через територію Іваничівського та Володимир-Волинського районів.

"Проходження траси нафтопроводу розроблялось у трьох варіантах, за генеральний напрям прийнято другий. Віддаємо в роботу спеціально навченим людям. Картографічний матеріал уже готовий", - сказав він.

Орієнтовна довжина траси нафтопроводу на території Волинської області складає 39,7 км, головна нафтоперекачувальна станція - ГНПС "Броди", яка розташована на території Львівської області, діаметр стального трубопроводу - DN800, глибина закладки - 0,9 м від верху труби.

Проект будівництва нафтопроводу "Броди-Плоцьк" розробляє ПАТ "Інститут транспорту нафти". Інвестором є ТОВ "Міжнародне трубопровідне підприємство "Сарматіа", замовником з української сторони виступає ПАТ "Укртранснафта", а з польської - компанія ILF Consulting Engineers Polska Sp.z.o.o.

Читайте також: Нафтопровід "Одеса-Броди" Білорусія найближчим часом використовувати не буде