ua en ru

На нафтобазі під Києвом прогримів новий вибух, - очевидці

На нафтобазі під Києвом прогримів новий вибух, - очевидці Фото: ліквідація пожежі на нафтобазі під Києвом

Гасіння пожежі триває

На палаючій нафтобазі під Києвом в с. Крячки Васильківського району вранці 10 червня знову прогримів вибух. Про це повідомляє "112 Україна".

За словами очевидців, вибух пролунав о 5:30.

Десятки одиниць техніки і рятувальники продовжують гасити пожежу. За їх словами, складність у ліквідації вогню полягає в тому, що гарячі резервуари знаходяться близько один до одного.

У той же час, за словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, станом на ранок 10 червня повністю вигоріли 4 ємності з паливом.

"Горіння як і раніше локалізовано. Розрахунки пожежних контролюють периметр", - зазначив він у своєму Twitter.

Крім того, як повідомили в прес-службі ДСНС, протягом ночі рятувальниками проводилися роботи по охолодженню двох резервуарів на нафтобазі "БРСМ-нафта", а також на поряд розташованої базі KLO.

Нагадаємо, пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в смт Глеваха Васильківського району Київської області виникла вдень 8 червня, коли загорівся резервуар з паливом об'ємом 900 кубометрів. За останніми даними, в результаті пожежі загинули як мінімум 4 людини, ще 12 були госпіталізовані. Про це заявив журналістам на місці події прес-секретар МВС Артем Шевченко.

При цьому, як повідомили в ДСНС, загалом, зараз шість працівників ДСНС з опіками різної складності зараз перебувають у лікарнях. Всього ж в результаті пожежі постраждали 12 осіб.

Зазначимо, глава МВС Арсен Аваков близько 17:00 9 червня заявляв, що гасіння пожежі під Києвом триватиме ще близько 12 годин.

"Зараз ми були біля епіцентру горіння. Звідси це виглядає набагато загрозливіше, ніж зблизька. Ми були десь на відстані 50 метрів, горять тільки баки, які вибухнули вранці. Кілька годин тому рятувальники загасили все, що стосується водойм, і зараз немає загрози ні для другої нафтобази, ні для військової бази, яка знаходиться поруч. Якщо ситуація буде розвиватися - а ми сподіваємося, що так і буде - то ми бачимо, що ситуація з цією кризою завершиться протягом найближчих 12 годин", - заявив Аваков.