ua en ru

Нафта дешевшає через сильний долар, зростання запасів у США

Ціни на нафту знижуються під тиском сильного долара і значного підвищення запасів нафти в США, передає Reuters.

Ціни на нафту знижуються під тиском сильного долара і значного підвищення запасів нафти в США, передає Reuters.

До 8:55 МСК ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,67 дол. до 98,30 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,78 дол. до 93,64 дол. за барель. На початку тижня Brent подешевшала до мінімуму 26 місяців за рахунок слабкого попиту при стабільно високому реченні.

"Ніщо не сприяє зростанню цін. Долар зміцнюється, а ринок в цілому слабкий з великими запасами", - сказав керуючий ризиками на нафтовому ринку Mitsubishi Corp в Токіо Тоні Нунан.

Курс долара до валютного кошика піднявся до максимуму чотирьох років через можливість більш раннього, ніж прогнозується, підвищення процентних ставок ФРС.

Запаси нафти в США виросли на 3,67 мільйона барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі зниження на 1,6 мільйона барелів.

На думку Нунана, ціни на нафту, значно впали з червня, близькі до найнижчої точки, і ринки очікують, що ОПЕК скоротить видобуток. Ціна Brent впала на 15% в порівнянні із зазначеним в червні дев'ятимісячним піком 115,71 дол. за барель.

Генеральний секретар ОПЕК повідомив у вівторок, що організація може знизити ліміт середньодобового видобутку на 500.000 барелів у 2015 році до 29,5 мільйона. Інші керівники ОПЕК припускають, що попит на нафту зросте з наближенням зими і підтримає ціни.

Лівія знизила видобуток нафти на 200.000 барелів на добу з-за зупинки видобутку на родовищі ель-Шарара, а в Нігерії проходить страйк нафтовиків.

Нагадаємо, на готівковому ринку дорогоцінних металів в Лондоні ціна spot золота стосовно ранкового фіксингу (AM Fixing) 17 вересня знову трохи знизилася і просіла нижче позначки 1237 дол./унція. Ціна AM Fixing по золоту в Лондоні офіційно склала 1236,50 дол./унція.