ua en ru

Нафта Brent торгується вище 52 доларів за барель

Нафта Brent торгується вище 52 доларів за барель Фото: видобуток нафти (flickr.com/un_photo)

Brent торгується на позначці в 52,14 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вранці, 8 серпня 2017 року, знаходиться вище позначки 52 долара за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Так, станом на 07:53 за київським часом нафта Brent торгувалася на позначці в 52,14 долара за барель. Це на 0,31% нижче рівня закриття попередніх торгів.

Відзначимо, напередодні, 7 серпня, під тиском з відкриття азіатській сесії та в ході американської сесії під тиском ціна на нафту марки Brent знижувалася до 51,35 доларів за барель на очікуваннях результатів зустрічі технічного комітету ОПЕК, яка проходить в Абу-Дабі. Подальша ціна багато в чому буде залежати від того, чи приєднається Лівія до угоди по обмеженню обсягів видобутку нафти.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters повідомляло, що британська нафтогазова компанія BP має намір обійти санкції США проти Росії, щоб брати участь в розробках російських нафтових родовищ. Зокрема, BP може діяти за аналогією з норвезькою Statoil, яка розробляла родовища в Росії після того, як довела, що поклади нафти в Самарській області були вапняковими, а не сланцевими.