ua en ru

Нафта Brent подорожчала з початку дня більш ніж на 1 дол./бар

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні торгуються в позитивній ціновій зоні та технічно відіграють своє зниження напередодні. При цьому нафта Brent подорожчала з початку дня більш істотно, ніж нафта WTI (Light Sweet), Так, котирування нафти Brent підвищилися з початку дня більш ніж на 1 дол., тоді як котирування WTI зросли менше ніж на 20 центів.

Станом на 14:05 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (грудень) - 107,14 (+1,33) при діапазоні котирувань 105,89-107,24;

- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 93,18 (+0,14) при діапазоні котирувань 92,93-93,43.

Активному зростанню котирувань нафти Brent сприяє відсутність реальних результатів за підсумками переговорів з Іраном щодо його ядерної програми. Тим часом зростанню котирувань Light Sweet перешкоджають очікування подальшого збільшення в США запасів сирої нафти.

Офіційні дані Міністерства енергетики США по запасах нафти і нафтопродуктів в країні, які щотижня виходять по середах, на цьому тижні будуть опубліковані на добу пізніше звичайного, оскільки 11 листопада у країні був неробочий день. Тим часом галузеві експерти прогнозують, що за підсумками звітного тижня, що завершився 8 листопада, комерційні запаси сирої нафти в США збільшилися на 1,7-1,9 млн бар.

За офіційною інформацією Міністерства енергетики США, комерційні запаси сирої нафти в країні ростуть сім тижнів поспіль. За період 13 вересня - 1 листопада нафтові запаси в країні зросли на 29,8 млн бар. і досягли максимуму за чотири з половиною місяці - 385,4 млн бар.

Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами сьогодні викликана технічними покупками. Днем раніше нафтові ф'ючерси помітно опустилися в ціні, забезпечивши привабливі умови для відкриття довгих позицій.

Напередодні нафта на біржах вперше за три торгові дні подешевшала. За підсумками торгів 12 листопада 2013 р. офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) впала більш ніж на 2% і опустилася до мінімуму з травня 2013 р., втримавшись трохи вище за позначку 93 дол./бар. Водночас офіційна ціна нафти Brent знизилася за день на 0,5% і встановилася трохи нижче 106 дол./бар.