ua en ru

Неприпустимо звинувачувати народ в Україні у сепаратизмі і тероризмі, - КПУ

В інформаційному просторі сьогодні йде боротьба не тільки з інакомисленням, але і з українським народом в цілому. Про це на ранковому засіданні парламенту заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

За його словами, власний народ, який виходив на акції масового протесту в Донецьку, Луганську, Харкові та інших областях сьогодні звинувачують в сепаратизмі і тероризмі.

"Тобто йдеться про те, що вони скоюють злочини і погрожують їм тим, що готові застосовувати антитерористичні акції. Це звітують перед Європою ті, хто вже зібрався стріляти у власний народ", - підкреслив лідер КПУ.

Симоненко зазначив, що позиція фракції Компартії наступна: неприпустимо звинувачувати народ України в сепаратизмі і тероризмі.

"Тому що ці акції протесту носять тисячний характер, а інформаційна війна набула характеру гебельской пропаганди", - сказав він.

Також політик заявив, що на центральній площі Донецька немає екстремістів і сепаратистів, там є люди, які думають про майбутнє держави.

"Я звертаюся до жителів південного сходу. Ми, комуністи, вас підтримуємо в статусі російської мови, який ви відстоюєте як другу державну. Ми вас підтримуємо в прагненні захищати свої інтереси. Мудрий народ східних регіонів країни заявив, що єдиним механізмом сьогодні зберегти цілісність держави України - це федеральний устрій країни", - підсумував Симоненко.