ua en ru

Неаудований чистий прибуток HTC в I кв. 2012 р. скоротився на 70% - до 151,5 млн дол

Чистий прибуток тайванського виробника смартфонів HTC Corp в першому кварталі 2012 року впав на 70 відсотків, проте компанія чекає зростання продажів після випуску нової серії One, запланованого на цей місяць. Про це повідомляє Reuters.

HTC, що займає п'яте місце на міжнародному ринку смартфонів, сподівається за допомогою нових пристроїв повернути частку, яку вона втратила в кінці минулого року після виходу на ринок нових iРhone від Apple Inc і лінійок Galaxy від Samsung.

"Виручка в березні виросла, і якщо ця тенденція збережеться, то ми можемо чекати досить сильного другого кварталу", - повідомила аналітик Yuanta Securities Бонні Чанг. Вона додала: "Виручка (за квартал) може вирости на 40 відсотків в порівнянні з першим кварталом, і ми можемо чекати послідовного зростання в традиційно сильному другому півріччі".

Неаудований чистий прибуток HTC в січні-березні склав 4,464 мільярда тайванських доларів (151,5 млн дол.) в порівнянні з 14,83 мільярда за аналогічний період минулого року і 10,94 мільярда в попередньому кварталі.

Середній прогноз аналітиків склав 4,56 мільярда тайванських доларів.

Виручка компанії в першому кварталі склала 67,79 мільярда тайванських доларів по порівнянню 104,157 мільярда роком раніше.

Консолідовані продажі HTC в березні, проте, показали зростання і склали 30,9 мільярда тайванських доларів в порівнянні з 20,3мільярда в лютому.

Нагадаємо, американська Eastman Kodak звинуватила Apple і HTC в крадіжці технологій.