ua en ru

НБУ пропонує уряду взяти участь у відновленні роботи банку "Надра" спільно з інвестором - австрійською компанією, – А.Шаповалов.

НБУ пропонує уряду взяти участь у відновленні роботи банку "Надра" спільно з інвестором-австрійською компанією. Про це журналістам заявив заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов. Він підтвердив, що уряд на сьогоднішньому засіданні визнав такою що втратила чинність постанову про переведення активів і зобов'язань банку "Надра" до "Родовід Банку". Таким чином, за словами А.Шаповалова, НБУ не має наміру ліквідувати "Надра" і сподівається на відновлення повноцінної роботи за рахунок капіталізації приватним інвестором і державою. "Безумовно (ліквідації банку "Надра" не буде). Внесено пропозицію щодо участі інвестора і держави. Яким буде це рішення - уряд на експертній раді і засіданні Кабміну буде приймати рішення. Національним банком внесено пропозицію уряду щодо участі інвестора і уряду у відновленні роботи цього банку. 50% + 1 акція пропонується інвестором уряду. Це питання обговорюється зараз також у Вашингтоні (на переговорах з МВФ)", - пояснив А.Шаповалов.

Він також заявив, що приватним інвестором, який претендує на участь у капіталі банка "Надра" є компанія-нерезидент, зареєстрована у Відні, Австрія. "Є компанія, іноземна, нерезидент. Зареєстрована в Австрії, у Відні. Це промислова група", - сказав А.Шаповалов.

За словами А.Шаповалова, для відновлення роботи банку "Надра", його потрібно докапіталізувати на близько 10 млрд грн. "Виходячи з тієї пропозиції, що ми внесли - це 5 млрд грн (на докапіталізацію). Це від держави. Приблизно стільки ж від інвестора", - сказав А.Шаповалов.