ua en ru

НБУ завершив перший етап впровадження системи BankID

НБУ завершив перший етап впровадження системи BankID Фото: НБУ завершид перший етап впровадження BankID

До системи вже підключилися 3 банку

7 листопада Національний банк України (НБУ) завершив перший етап впровадження системи BankID з надання адміністративних послуг. Про це сьогодні під час брифінгу заявив керівник проектів і програм Управління стратегії та реформування банківської системи НБУ Валерій Майборода, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перший етап проекту офіційно вважається вже закритим НБУ. Вчора в цьому залі на засіданні комітету з управління змінами було прийнято таке рішення було затверджено початок впровадження другого етапу", - заявив Майборода.

Він повідомив, що через рік після початку введення BankID була розглянута реалізація системи в інших державах, серед яких вибрана оптимальна для України модель.

Також за цей час були написані положення НБУ про Єдиної національної системи віддаленої дистанційної ідентифікації BankID. Тому НБУ пропонує використовувати єдину державну модель дистанційної ідентифікації громадян і юридичних осіб, через яку будуть підключатися портали, які надають адміністративні послуги.

Зараз до BankID підключені портали Міністерства юстиції, Єдиний державний портал адміністративних послуг МЕРТ, офіційний портал мешканців міста Львова та портал iGov. Крім того, до порталу вже підключилися три банки.

"З боку банків на сьогодні вже підключені три банки - "Ощадбанк ", "ПУМБ" і "UniCreditBank". І знаходяться на стадії підключення ряд банків, як великих, так і не дуже", - заявив заступник начальника управління-начальник відділу Департаменту інформаційних технологій НБУ Сергій Биков.

Наступним етапом розвитку BankID має стати надання банківських послуг. Введення другого етапу планується в 2018 році.

Нагадаємо, НБУ готовий підключити всі банки до системи BankID до 2017 року.