ua en ru

НБУ заборонив брати участь в управлінні власнику "Альпарі Банку"

НБУ заборонив брати участь в управлінні власнику "Альпарі Банку" Фото: НБУ

Анастасія Абрамова позбавлена права управління банком до усунення нею порушення банківського законодавства

Національний банк України (НБУ) повідомив про те, що заборонив Анастасії Абрамової (власнику істотної частки в ПАТ "Альпарі Банку") брати участь в управлінні даним банком до усунення нею порушень банківського законодавства. Під порушенням мається на увазі придбання Абрамової істотної участі в банку без погодження з регулятором. Про це йдеться в повідомленні регулятора на Facebook.

У даному повідомленні йдеться про те, що в результаті заходів впливу регулятора, єдиний акціонер банку "Юридична компанія" Швидка правова допомога ", 99,9% статутного капіталу якого належить Абрамової, позбавлений права голосу на загальних зборах акціонерів. Воно передано представнику НБУ.

У повідомленні також йдеться, що в подальшому НБУ активно користуватися своїм правом впливу за порушення банківського законодавства щодо осіб, які прямо або побічно, набувають істотну участь у банку без погодження з регулятором. Банки ж, права власності на які оформлені на номінальних власників або інших підставних осіб, будуть визнані банками з непрозорою структурою власності і належить до категорії проблемних.

У своєму повідомленні, регулятор написав, що інформація про віднесення банку до категорії проблемних є банківською таємницею і не підлягає оприлюдненню. Але якщо протягом 180 днів з дати визнання банку проблемним його реальні власники не розкриють інформацію про себе і не отримають погодження НБУ на придбання істотної участі в банку, НБУ визнає такий банк неплатоспроможним і виводити з ринку.

За порушення банківського законодавства щодо набуття істотної участі в банку регулятор негайно застосовуватиме відповідн...

Posted by Національний банк України on 22 Апрель 2015 г.