ua en ru

НБУ: заборгованість банків з російським капіталом становить 200 млн гривень

НБУ: заборгованість банків з російським капіталом становить 200 млн гривень Фото: Національний банк України

У регулятора немає підстав для виведення російських банків з ринку

Поточна загальна заборгованість банків з російським державним капіталом перед Національним банком України (НБУ) - 200 млн гривень. Ця сума становить менше 0,5% від загального обсягу рефінансування, наданого регулятором платоспроможним банкам. Про це Нацбанк повідомив під час спільного засідання Комітетів Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності та з питань запобігання та протидії корупції щодо зловживань у банківському секторі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поточна заборгованість цих банків - 200 млн гривень - це менше, ніж 0,5% від загального обсягу рефінансування, наданого НБУ платоспроможним банкам", - повідомили в регулятор. За інформацією Нацбанку, зараз в Україні працюють 5 банків, які мають відношення до державного російського капіталу ("Промінвестбанк", "Сбербанк", "ВиЭс Банк" "ВТБ Банк" і "БМ Банк"), частка яких з 2014 по 2016 рік збільшилася з 10,7% до 12,3%.


Також в Нацбанку відзначили, що поки не мають жодних правових та економічних підстав для виведення російських банків з українського ринку. "За відповідний законопроект має проголосувати Верховна Рада або відповідне рішення має прийняти РНБО",- повідомили в НБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ посилює протидію відпливу капіталу за кордон.