ua en ru

НБУ виступає за остаточне скасування збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з безготівкових операцій

Національний банк України (НБУ) ініціює законопроект щодо остаточного скасування збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з безготівкових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти за гривню, повідомляє прес-служба НБУ.
"Нівелювання збору у поточному році дозволило нарешті зняти відповідні перешкоди для подальшого розвитку валютного ринку та розширення його інструментарію. Однак обмеження терміну дії поточного державного бюджету 2010 р. обумовлює необхідність остаточного скасування наведеного збору", - йдеться в повідомленні НБУ.
Реалізацію зазначеного заходу передбачено планом проведення Пенсійної реформи. Однак, оскільки вона ще не набула чинності, виникає необхідність невідкладного законодавчого врегулювання цього питання.
Враховуючи наведене, а також з огляду на відновлення права законодавчої ініціативи Національного банку України, ним розроблений відповідний законопроект, який планується подати на розгляд Верховної Ради (ВР) України на чергове пленарне засідання. При цьому досягнуто всіх домовленостей щодо доцільності першочергового розгляду зазначеного законопроекту парламентом України.