ua en ru

НБУ надав Брокбізнесбанку рефінансування на 1 млрд грн

Національний банк України виділив Брокбізнесбанку рефінансування в розмірі 1 млрд гривень. Про це повідомив заступник голови наглядової ради компанії "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" ( ВЕТЕК) Борис Тимонькін.

"Банк підтримують і акціонери, і Нацбанк. Ми придбали певні папери, під них отримали перший транш рефінансування на 1 млрд грн", - сказав він.

За словами Тимонькіна, одержання даних коштів дозволить здійснити платежі, які затримувалися банком, а також наповнити всі банкомати.

Він зазначив, що ситуація донесена до акціонерів, НБУ і уряду, і в даний час банк перебуває під моніторингом.

"Банк не кидають, підтримують, ситуація з ним - робоча ... усіма почута, і реакція адекватна і швидка", - пояснив Тимонькін.

З НБУ вже досягнута домовленість про рефінансування на 2 млрд гривень.

Нагадаємо, група компаній ВЕТЕК (володіє 40% акцій банку) заявила про готовність зробити всі необхідні кроки для стабілізації роботи фінансової установи.

"З метою підтримки банку, ГК ВЕТЕК прийняла рішення перевести на обслуговування в Брокбізнесбанк всі свої дочірні компанії. Крім того, з метою забезпечення подальшої стабільної роботи фінустанови, група готова залучати значні фінансові ресурси з внутрішнього і зовнішнього ринків", - йдеться в повідомленні прес-служби групи.

Крім того, член Наглядової ради банку Борис Тимонькін сьогодні заявив, що банк відновить повноцінну роботу з понеділка, 17 лютого.