ua en ru

НБУ ввів санкції проти осіб зі "списку Савченко"

НБУ ввів санкції проти осіб зі "списку Савченко" Фото: Національний банк України

Перелік відповідних осіб визначено раніше рішенням РНБО

Національний банк України (НБУ) прийняв постанову (№276), якою запроваджено персональні спеціальні та економічні санкції (обмежувальні заходи) до осіб, причетних до протиправних дій у відношенні Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Інформацію про це опубліковано на сайті регулятора.

У повідомленні говориться, що відповідний перелік осіб був визначений у рішенні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України від 25 березня 2016 року і введений в дію указом президента України від 29 березня 2016 року № 121/2016.


Зокрема, НБУ зобов'язав банки в триденний термін з моменту набрання чинності постанови надати відомості про наявність банківських рахунків і залишки коштів там у 84 фізичних осіб, зазначених у додатках до рішення РНБО. Далі банки будуть зобов'язані щомісячно надавати регулятору дані по залишках коштів на зазначених рахунках, проведенні фінансових операцій фізичними та юридичними особами з санкційного списку.

Обмежувальні заходи, які схвалив регулятор, детально прописані в рішенні РНБО окремо до кожної особистості. У списку є ряд співробітників правоохоронних органів РФ: судді, слідчі, прокурори і так далі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАРЄ закликала країни ЄС ввести санкції проти причетних до справи Савченко.