ua en ru

НБУ: В Україні протягом грудня на міжбанківському валютному ринку спостерігалося зниження чистого попиту на іноземну валюту

В Україні протягом грудня на міжбанківському валютному ринку спостерігалося зниження чистого попиту на іноземну валюту, повідомляє прес-служба Національного банку України.
На думку фахівців НБУ, зниженню чистого попиту на іноземну валюту сприяло збереження валютних нетто-надходжень до країни з одночасним збільшенням ринкової пропозиції іноземної валюти.
Наприкінці грудня, завдяки успішному виконанню Україною своїх зобов'язань у рамках спільної з МВФ фінансової програми "Стенд-бай", було отримано черговий транш кредиту в обсязі 1 млрд СПЗ, що дозволило підвищити стабілізаційний потенціал міжнародних резервів.
У грудні курсові коливання гривні залишалися незначними: на міжбанківському валютному ринку її курс відносно долара знизився на 0,17 %, до 7,9663 грн/дол., а на готівковому, за операціями з продажу долара, - на 0,02%, до 7,9787 грн./дол.
Офіційний курс гривні до долара протягом грудня знизився на 0,3%, до 7,9617 грн/дол., відносно євро та російського рубля - на 1,32% та 3,03% відповідно, до 10,5731 грн/євро та 2,6124 грн/10 рублів.