ua en ru

НБУ: У жовтні було розміщено ОВДП на 5,5 млрд грн, прибутковість зменшилася на 1,3 в.п. - до 8,7%

Прибутковість ОВДП на первинному ринку в жовтні 2011 р. зменшилася на 1,3 в.п. - до 8,7%, всього було залучено 5,5 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).
Всього за 10 місяців 2011 р. було залучено 24,5 млрд грн із середньозваженою дохідністю в 8,8%.
"Всього з початку року було проведено розміщення державних облігацій України (з урахуванням ОВДП, випущених для збільшення статутного капіталу АТ "Ощадбанк", ПАТ АБ "Укргазбанк" і НАК "Нафтогаз України") на загальну суму 41,8 млрд грн.
НБУ в жовтні придбав держоблігації (за номінальною вартістю) на загальну суму 4,6 млрд грн (з початку року -18,0 млрд грн). Згідно з повідомленням, операції з продажу держоблігацій України з портфеля НБУ в жовтні не проводилися (з початку року обсяг таких операцій склав 1,4 млрд грн).
Середньозважена прибутковість ОВДП з урахуванням зобов'язань, випущених для рекапіталізації, склала 9,1% річних", - говориться в повідомленні НБУ.
У жовтні було погашено і виплачено доходу за ОВДП на 3,3 млрд грн. Виплати за січень-жовтень склали 42,3 млрд грн, у тому числі основний борг - 29,3 млрд грн, виплата доходу - 13 млрд грн.