ua en ru

НБУ збільшує перелік організаторів торгівлі для здійснення операцій з ОВДП

НБУ збільшує перелік організаторів торгівлі для здійснення операцій з ОВДП Фото: Національний банк України

Постанова набирає чинності з 31 липня 2015 року

Правління Національного банку України (НБУ) в четвер, 30 липня, прийняв постанову № 493 "Про внесення змін до Положення про регулювання Національним банком України ліквідності банків України", метою якого є підвищення ефективності використання інструментів регулювання ліквідності банків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

"Цією постановою ми збільшуємо перелік організаторів торгівлі, на яких Національний банк України буде здійснювати операції з облігаціями внутрішньої державної позики. Це дозволить розширити потенційний коло учасників торгів, а також буде сприяти підвищенню ліквідності вторинного ринку облігацій внутрішньої державної позики України та розвитку конкуренції на фондовому ринку", - заявив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

Таким чином, відповідно до змін у положенні формулювання "організатор торгівлі" замінюється формулюванням "організатори торгівлі".

Крім того, до положення додається додатковий абзац: "1.4. Банк може звернутися до Національного банку щодо здійснення операції з купівлі (продажу) державних облігацій України відповідно до пункту 2.2 глави 2 цього розділу на торгах, які проводяться організаторами торгівлі, з якими Національний банк уклав відповідний договір про участь в торгах державними облігаціями України. Договір у такому разі укладається на зазначеному банком організаторі торгівлі".

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто з 31 липня 2015 р.

Відзначимо, напередодні НБУ змінив деякі умови залучення банками субборгу.