ua en ru

НБУ спростив розміщення єврооблігацій українськими підприємствами

НБУ спростив розміщення єврооблігацій українськими підприємствами Фото: НБУ спростив умови випуску євробондів (Віталій Носач, РБК-Україна)

Національний банк України змінив низку норм щодо проведення українськими компаніями платіжних операцій за власними борговими цінними паперами. Мова йде про цінні папери, розміщені за кордоном для залучення зовнішнього фінансування (єврооблігації).

Про це повідомляє прес-служба НБУ.


З метою спрощення умов та зменшення вартості організації розміщення єврооблігацій були запроваджені такі зміни:

  • виключено з переліку операцій, на які встановлюється річний ліміт у розмірі 2 млн євро, операції з виплати доходу та погашення єврооблігацій, а також інші операції емітента, що здійснюються в зв’язку з розміщенням таких цінних паперів;
  • дозволено купувати іноземну валюту для накопичення на власному рахунку емітента в українському банку до дат платежів із виконання зобов’язань за єврооблігаціями.

"Українська економіка як ніколи потребує додаткових коштів для розвитку. Одним із джерел таких коштів є зовнішні запозичення. Ми спостерігаємо дедалі більший інтерес, зокрема з боку українських компаній, до можливості залучення фінансування із зовнішніх джерел, зокрема завдяки розміщенню єврооблігацій", - зазначив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.