ua en ru

У НБУ повідомили про стабілізацію на валютному ринку

У НБУ повідомили про стабілізацію на валютному ринку Фото: Обмін валют (РБК-Україна)

Офіційний обмінний курс гривні до долара та євро упродовж вересня залишався стабільним

Ситуація на валютному ринку України упродовж вересня 2018 року загалом стабілізувалася. Про це йдеться Макроекономічному та монетарному огляді НБУ (вересень 2018 року).

"Це стало результатом зниження ажіотажного попиту на валюту як на міжбанківському, так і на готівковому ринку. На останньому відновилося переважання пропозиції готівкової іноземної валюти з боку населення над попитом на неї", - йдеться в публікації НБУ.

Як зазначається в огляді, для зменшення інтенсивності коливань обмінного курсу НБУ зберігав присутність на валютному ринку, проводячи операції як з купівлі іноземної валюти, так і з її продажу. Водночас, на відміну від серпня, у вересні сальдо операцій НБУ з іноземною валютою набуло додатних значень (близько 53 млн доларів), перевищивши 0,6 млрд доларів з початку року.

"У результаті за підсумками вересня офіційний обмінний курс гривні до долара США та євро залишився практично на рівні попереднього місяця", - наголошується в огляді НБУ.

Нагадаємо про те, що платіжний баланс України у серпні 2018 року зведено з профіцитом на рівні 27 млн доларів.

Відзначимо, що у проекті держбюджету на 2019 рік розрахунки здійснено з використанням прогнозного курсу на кінець року 29,4 грн/долар.