ua en ru

НБУ погодив придбання істотної участі в 5 банках

НБУ погодив придбання істотної участі в 5 банках Фото: Національний банк України

Крім того, Нацбанк заборонив продаж частки чотирьох фінустанов

Національний банк України дозволив придбання істотної участі в 5 банках і заборонив її придбання у чотирьох фінустановах. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку з посиланням на результати розгляду пакетів документів, поданих для погодження набуття істотної участі у банках в третьому кварталі 2016 року.

Повідомляється, що в липні-вересня 2016 року Нацбанк прийняв рішення щодо 9 пакетів документів, поданих для погодження набуття істотної участі.

За результатами розгляду було прийнято 5 рішень про погодження та 4 рішення про заборону придбання істотної участі у банках.

"Рішення з окремих пакетів документів прийнято у зв'язку із завершенням процедури легалізації власників цих банків. В деяких випадках вони були пов'язані із збільшенням статутного капіталу банку (наприклад, АТ "ПроКредит Банк") або внутрішньогруповою корпоративною реструктуризацією (як у випадку UniCredit Bank (ПАТ "Укрсоцбанк"), - заявив заступник директора Департаменту реєстраційних питань та ліцензування Олександр Бевз.

"Національний банк продовжує постійний моніторинг структур власності банків і вживати заходів впливу до банків, структура власності яких не буде відповідати вимогам щодо прозорості", - йдеться в повідомленні НБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд повторно позбавив НБУ заставного майна банку "Надра".