ua en ru

НБУ у вересні розкривав банківську таємницю 13 разів

НБУ у вересні розкривав банківську таємницю 13 разів Фото: НБУ (РБК-Україна)

У вересні банківською таємницею найбільше цікавилися співробітники Генеральної прокуратури

У вересні 2018 року Національний банк України надавав доступ до речей та документів у межах розслідування кримінальних правопорушень у банківській сфері 13 разів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

Як зазначили в прес-службі, запити до НБУ надходили за ініціативою Генеральної прокуратури - чотири рази; Служби безпеки України - три рази; Національної поліції України - три рази; Національного антикорупційного бюро України - два рази; Державної фіскальної служби України - один раз.

"Усього за 9 місяців 2018 року НБУ надавав доступ до речей та документів у межах розслідування кримінальних правопорушень у банківській сфері 112 разів", - повідомляє прес-служба НБУ.

Нагадаємо, що Національний банк України з 1 вересня 2018 року надав банкам можливість отримувати інформацію з кредитного реєстру. Йдеться про інформацію стосовно боржників, умов кредитних операцій, виконання зобов'язань за такими операціями, класу боржників. Інформація з кредитного реєстру НБУ надається банкам у режимі реального часу на безоплатній основі.