ua en ru

НБУ сьогодні проведе аукціон з продажу 100 млн доларів для стабілізації курсу гривні

НБУ сьогодні проведе аукціон з продажу 100 млн доларів для стабілізації курсу гривні Фото: НБУ сьогодні проведе аукціон з продажу 100 млн доларів

Вчора на аукціоні Нацбанк реалізував 46,8 млн доларів США

Національний банк України проведе аукціон з продажу 100 млн доларів для стабілізації курсу гривні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє НБУ з посиланням на коментар директора департаменту відкритих ринків Нацбанку Сергія Пономаренко.

За його словами, на міжбанківському валютному ринку продовжує спостерігатися тимчасове надлишковий попит на іноземну валюту, викликаний необхідністю компаній робити платежі за кредитами в іноземній валюті в кінці року.

"У разі, коли на валютному ринку домінують тимчасові фактори, Національний банк готовий виходити на ринок з валютними інтервенціями для згладжування надмірних коливань і має достатньо інструментів для цього", - заявив Пономаренко.

Щоб запобігти надмірні коливання обмінного курсу гривні, Нацбанк оголосив аукціон вчора, 27 грудня, на 46,8 млн доларів і сьогодні, 28 грудня, на 100 млн доларів.

#commentary Коментар директора департаменту відкритих ринків Національного банку України Сергія Пономаренка: Сьогодні,...

Опубліковано Національний банк України 28 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на міжбанку спостерігається тимчасовий надмірна попит на іноземну валюту