ua en ru

НБУ вважає, що шанси українських компаній на успішну реструктуризацію боргів зросли

НБУ вважає, що шанси українських компаній на успішну реструктуризацію боргів зросли Фото: НБУ

У Національному банку України (НБУ) впевнені, що реструктуризація боргів аграрного холдингу "Мрія" спростить аналогічний процес і для інших компаній. Про це виданню "Новое время" заявили в прес-службі регулятора.

"Реструктуризація боргу "Мрії" стане успішним прецедентом захисту прав українських та іноземних інвесторів та кредиторів в Україні та продемонструє, що в Україні можлива комплексна реструктуризація боргу між усіма кредиторами в рамках українського законодавства і регулювання банківського сектору", - заявили в прес-службі.

У НБУ заявили, що підтримують узгоджений і відкритий підхід до реструктуризації, оскільки саме він максимально відповідає інтересам не тільки кредиторів, але й України в цілому.

Як зазначається, на початку вересня компанії вдалося домовитися з європейськими кредиторами про реструктуризацію боргу в розмірі 1,1 млрд доларів. Раніше про реструктуризацію своїх боргів домовилися компанії Метінвест і UkrLandFarming. Реструктуризація боргів також чекає на ряд інших українських компаній