ua en ru

НБУ: Реструктуризація заборгованості "Надра Банку" завершиться в червні ц.р.

У Нацбанку очікують, що реструктуризація заборгованості "Надра Банку" завершиться в червні ц.р. Про це РБК-Україна повідомив перший заступник голови Нацбанку Анатолій Шаповалов.
"Ви ж знаєте, що одна з умов входження уряду (в капітал "Надра Банку") - це реструктуризація зовнішньої заборгованості. Я думаю, десь у червні ця робота буде завершена, і тоді будемо говорити про "Надра Банк", - заявив А.Шаповалов.
Він також повідомив, що на даний момент ніяких інших пропозицій від інвесторів про участь в рекапіталізації "Надра Банку", окрім раніше заявленої, не надходило.
Він підкреслив, що більш вигідним варіантом для держави є не ліквідація банку, а відновлення його життєздатності.
"У принципі, економічно доцільно відродити його діяльність, тому що якщо прийняти рішення про ліквідацію, то як мінімум 7 млрд грн держава втратить. Чому? Тому що 5,7 млрд грн - Фонд гарантування повинен виплатити, і 1 млрд грошей на рахунках державних компаній. Це лише прямі втрати. А якщо порахувати непрямі, - втрати бізнесу 27 млрд, а це скільки робочих місць і лише в самому банку працюють 10 тис. людей. То ви розумієте, скільки реально втратить держава", - додав А.Шаповалов.
Він також зазначив, що станом на сьогодні "Надра Банку" вдалося домовитися про реструктуризацію заборгованості за домовленістю з Експортно-гарантійним агентством.
"З Експортно-гарантійним агентством вже підписана угода. Це по суті державна компанія, яка гарантує операції в Україні, і ось вони погодилися реструктуризувати свої борги", - заявив А.Шаповалов.