ua en ru

НБУ вирішив ліквідувати "Експобанк"

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "КБ "Експобанк". Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Розглянувши пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про ліквідацію неплатоспроможного АТ "КБ "Експобанк", Національний банк України 22 січня 2015 року прийняв рішення про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії АТ "КБ "Експобанк", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з погіршенням з початку 2014 р. показників і зростання ризиків у діяльності банку, НБУ встановив з середини серпня 2014 р. особливий режим контролю за його діяльністю шляхом призначення куратора.

"У цей період з метою стабілізації діяльності АТ "КБ "Експобанк", усунення порушень і причин, які призвели до погіршення фінансового стану, Національним банком неодноразово висувалися вимоги до власників і керівництва АТ "КБ "Експобанк" та надавалися рекомендації щодо вжиття дієвих заходів, спрямованих на поліпшення фінансового стану. Але акціонери і керівництво АТ "КБ "Експобанк" не здійснювали дій, спрямованих на стабілізацію діяльності банку", - зазначили в НБУ.

У зв'язку з погіршенням ситуації в "Експобанку", нездатністю виконувати своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами, порушенням вимог нормативно-правових актів НБУ визнав банк проблемним.

Зазначимо, за класифікацією НБУ на 1 січня 2015 р. банк "Експобанк" займав 65 місце і ставився до третьої групи банків (середні).

Нагадаємо, 23 січня 2015 р. ФГВФО звернувся до НБУ з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "КБ "Експобанк".