ua en ru

НБУ розширив дані про ринок ОВДП, які публікуються

НБУ розширив дані про ринок ОВДП, які публікуються Фото: НБУ розширює перелік опублікованих даних (НБУ)

Дані, що публікуються щодня

Національний банк України розширив спектр даних, які оприлюднює щодня по ринку облігацій внутрішньої державної позики в аналітичних звітах, спеціалізованих програмних комплексах, а також на сайті НБУ. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, публікуються зараз дані подаються в розрізі типів їх власників (Національний банк, банки, інші фізичні особи, нерезиденти), до цього переліку буде додано їх розподіл за типами цінних паперів і валюти їх номіналу.

Додаткові дані починають публікуватися з 20 грудня цього року, включають інформацію за період з початку 2017 року і оновлюються щодня.

Такі кроки Національного банку, спрямовані на забезпечення більшої прозорості, а також сприяння розвитку фондового ринку України і, зокрема, ринку внутрішніх державних запозичень, інвестиційна привабливість якого має величезний потенціал для подальшого зростання.

Нагадаємо, Національний банк України починає щомісячне оприлюднення статистичних даних по кредитах, наданих банками великим, малим і середнім підприємствам (МСП), і процентними ставками за такими кредитами.