ua en ru

НБУ розширив перелік платних послуг, що надаються регулятором

НБУ розширив перелік платних послуг, що надаються регулятором Фото: НБУ розширив перелік платних послуг

Також змінено тарифи на розрахунково-касове обслуговування

Національний банк України (НБУ) розширив перелік надаваних послуг. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, відповідні зміни внесені постановою Правління Національного банку україни № 360 від 28 липня цього року "Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України".


Зокрема, документом вводиться кілька нових видів послуг та тарифів на ці послуги в сфері розрахунково-касового обслуговування, реєстрації і ліцензування і розрахунків із застосуванням електронних платіжних засобів Національної платіжної системи "Українська платіжний простір" ("Простір").

На думку фахівців НБУ ці зміни дозволять удосконалити тарифну політику та актуалізувати послуги Національного банку згідно з нормативно-правовими актами регулятора. Крім того, в НБУ сподіваються, що доступні тарифи на послуги НПС "Простір " будуть стимулювати зростання безготівкових розрахунків з використанням всіх видів електронних платіжних засобів, а також заохотять учасників ринку збільшувати обсяг емісії платіжних карток цієї системи.

Також Постановою № 360 виключені з переліку окремі послуги. Ці зміни зумовлені припиненням експлуатації НСМЕП на базі національних стандартів.

Нагадаємо, раніше НБУ змінив перелік критеріїв для визначення пов'язаних з банком осіб.