ua en ru

НБУ прийматиме літаки і кораблі як заставу за стабкредитам

Національний банк України (НБУ) розширив перелік забезпечення за кредитами для підтримки ліквідності банків. Про це йдеться в постанові НБУ № 163 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", передає прес-служба регулятора.

Ці постановою внесено зміни до положення про надання НБУ стабілізаційних кредитів банкам України, затвердженого постановою правління банку від 13 липня 2010 року № 327 (із змінами); постанови правління НБУ від 25 вересня 2014 року № 602 "Про заходи щодо забезпечення повернення кредитів, наданих Національним банком України" (зі змінами).

Змінами розширено перелік забезпечення за кредитами, наданими НБУ для підтримання ліквідності банків.

Зокрема включені: "Інше рухоме майно у вигляді залізничного рухомого складу (крім моторейкового транспорту), повітряних і морських суден і суден внутрішнього плавання, не вилучене з цивільного обігу і є застрахованим. Інше рухоме майно у вигляді залізничного рухомого складу (крім моторейкового транспорту), повітряних і морських суден і суден внутрішнього плавання, не вилучене з цивільного обігу і є застрахованою".

Постанова набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, заборгованість банків за кредитами рефінансування становить 110,9 млрд грн.