ua en ru

НБУ проводить валютний голландський аукціон

НБУ проводить валютний голландський аукціон Фото: Національний банк України

На продаж було заплановано виставити біля 50 млн доларів, однак за підсумками продано 37,5 млн доларів

Національний банк України сьогодні планував провести валютний аукціон з продажу 50 млн доларів за голландською схемою. Про це, як передає прес-служба Національного банку України (НБУ), повідомила глава регулятора Валерія Гонтарєва в ході зустрічі з учасниками Американської торгової палати.

За словами голови Нацбанку, НБУ не має наміру встановлювати курс продажу валюти і банки самі будуть пропонувати той курс, за яким вони згодні її купувати. Процес побудований на задоволенні Нацбанком спочатку найбільш дорогих заявок, а далі - тих, що дешевше.

В результаті, за даними, розміщеним на сайті НБУ, загальний обсяг заявок суб'єктів ринку, прийнятих на аукціон згідно з умовами його проведення склав 48,1 млн доларів. Максимальним із заявлених учасниками курсом став курс 23,0400 гривень за долар, тоді як мінімальним - 22,3000 гривень за долар. Середньозважений показник за результатами аукціону склав 23,0027 гривень за долар, а торги проходили в діапазоні 23,0000 - 23,0400 гривень за долар. Загальний обсяг задоволений заявок учасників аукціону досяг 37,5 млн доларів, що склало 72%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ очікує приїзду місії МВФ наступного тижня.