ua en ru

НБУ проведе аукціон з купівлі 100 млн доларів через тимчасовий надлишок пропозиції валюти

НБУ проведе аукціон з купівлі 100 млн доларів через тимчасовий надлишок пропозиції валюти Фото: НБУ проведе аукціон з купівлі 100 млн доларів

Нацбанк оголосив про аукціон для запобігання надмірного коливання обмінного курсу гривні

Національний банк України проведе аукціон з купівлі 100 млн доларів через тимчасову надлишкову пропозицію іноземної валюти. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба Нацбанку з посиланням на коментар директора департаменту відкритих ринків НБУ Сергія Пономаренко.

За його словами, надлишок пропозиції валюти сформувався в результаті збігу новорічних вихідних днів в Україні з робочими днями в США і Європі.

"Протягом цих днів валютна виручка, продовжувала надходити через кореспондентські рахунки українських банків в США і Європі і накопичувалася для продажу у перші післясвяткові робочі дні. Як наслідок, пропозиція валюти на цьому тижні переважає над попитом на неї", - заявив Пономаренко.

Тому для запобігання надмірного коливання обмінного курсу гривні Нацбанк оголосив про аукціоні з купівлі 100 млн доларів.

#commentary Коментар директора департаменту відкритих ринків НБУ Сергія Пономаренка щодо ситуації на валютному ринку: ...

Опубліковано Національний банк України 5 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ продав на аукціоні 59,1 млн доларів для стабілізації курсу гривні.