ua en ru

НБУ просить у Верховної Ради дозвіл на діяльність, пов'язану з видобутком золота

Національний банк України (НБУ) просить народних депутатів проголосувати за два законопроекти №9440 і 9441, що дозволяють НБУ здійснювати діяльність, пов'язану з видобутком золота, і звільнити від податків доходи від операцій з цінними паперами за участю НБУ. Про це під час засідання комітету Верховної Ради (ВР) України з питань податкової та митної політики повідомив перший заступник глави НБУ Юрій Колобов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми просимо депутатів підтримати два законопроекти, від прийняття яких безпосередньо залежить поповнення золотого запасу держави. Це з №9440 і 9441. Для нас дуже важливо, по-перше, отримати законодавчий дозвіл на діяльність, пов'язану з видобутком золота, і, по-друге, звільнення від оподаткування операцій з цінними паперами за участю НБУ", - підкреслив Колобов.
Законопроект № 9440 від 10 листопада 2011 р. передбачає здійснення НБУ діяльності, пов'язаної з розвідкою, видобутком, виробництвом дорогоцінних металів і першочерговим скуповуванням брухту дорогоцінних металів з метою поповнення золотовалютних резервів. Законопроектом №9441 передбачається звільнити від оподаткування доходи, отримані громадянами від здачі брухту дорогоцінних металів НБУ і звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з поставки дорогоцінних металів Національному банку.