ua en ru

НБУ прогнозує зростання інфляції у 2017 році через підвищення мінімальної зарплати

НБУ прогнозує зростання інфляції у 2017 році через підвищення мінімальної зарплати Фото: у 2017 році інфляція збільшиться ("УНІАН")

Інфляція зросте на 1,1%

Національний банк України (НБУ) переглянув прогноз інфляції на 2017 рік з 8% до 9,1%. Про це сьогодні повідомили у нацрегуляторі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прогноз інфляції на 2017 рік переглянутий з 8% до 9,1%. Насамперед - через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень з початку року", - йдеться у повідомленні НБУ.

За інформацією регулятора, відповідне рішення уряду позначиться на рівні інфляції як безпосередньо через збільшення споживчого попиту населення, переважно на продовольчі товари, і собівартості продукції, так і опосередковано через інфляційні очікування України.

"Збільшення споживчого попиту і собівартості виробництва сформує додатковий тиск на основні компоненти інфляції в 2017 році: відповідно, базова інфляція зросте до 6,3%", - додали в НБУ.

Прогноз інфляції 2018 рік залишається без змін на рівні 6%.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Кабінет міністрів підвищить соцстандарти в умовах високої інфляції.