ua en ru

НБУ продовжить інтервенції на міжбанку з купівлею 5-10 млн доларів, - Чурій

НБУ продовжить інтервенції на міжбанку з купівлею 5-10 млн доларів, - Чурій Фото: Олег Чурий (Julia Berezovska/Press office NBU)

Регулятор продовжить виходити на міжбанк з метою згладжування надмірних коливань

Національний банк України в 2018 році продовжить виходити з інтервенціями на міжбанк з купівлею 5-10 млн доларів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник Голови Національного банку Олег Чурій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо виходити на міжбанк з інтервенціями і купувати невеликі суми - по 5-10 млн доларів. Будемо робити це так, щоб ніяк не вплинути на ситуацію на міжбанку", - заявив Чурій.

За його словами, регулятор продовжить виходити на міжбанк з метою згладжування надмірних коливань і поповнення міжнародних резервів.

Заступник голови НБУ зазначив, що в 2017 році обсяги вкладення в облігації у структурі міжнародних резервів України збільшилися з 65% до 78%. З іншого боку, протягом минулого року зменшилися обсяги поточних рахунків і депозитів у банках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України затвердив перелік банків, які зможуть брати участь у валютних інтервенціях регулятора у формі запиту щодо найкращого курсу в I кварталі 2018 року.