ua en ru

НБУ визнав власників істотної участі в 12 банках

НБУ визнав власників істотної участі в 12 банках Фото: Національний банк України

Юлія Льовочкіна визнана власником істотної участі в банку "Кліринговий дім"

Комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Національного банку України визнав власників істотної участі в 12 банках . Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

Зокрема, Анатолій Бєлка визнаний власником 10.8% акцій банку АТ "МетаБанк".

Михайло Фрідман, Герман Хан, Петро Авен і Олексій Кузмічьов - власники ABH Holdings SA, яка опосередковано через ABH Ukraine Limited володіє ПАТ "Альфа-банк" і ПАТ "Неос банк" - визнані власниками істотної участі в цих банках.IPC - Internationale Projekt Consult GmbH визнано власником істотної участі в банку АТ "Прокредит банк". Олег Сотников і Роман Чигір були визнані власниками істотної участі в розмірі 11,5% у банку ПАТ "Банк Восток".

Вадим Пушкарьов був визнаний власником істотної участі в ПАТ КБ "Євробанк" в розмірі 50%.

Костянтин Паливода визнаний власником істотної участі в ПАТ АКБ "Аркада" в розмірі 69%. Озегін Мустафа Хусну - кінцевий бенефіціарний власник банку ПАТ "Кредит Європа банк" - був визнаний власником істотної участі в банку.

Інан, Алі, Нусрет, Ваккас, Хусейн і Софу Алтинбаш визнані власниками істотної участі банку ПАТ "Кредитвест банк". Так само, як і Озегін Мустафа Хусну вони були бенефіціарами банку з моменту створення банку.

Іван Фурсін та Юлія Льовочкіна визнані власниками істотної участі в банку АБ "Кліринговий дім". В'ячеслав та Олександр Богуслаєви визнані власниками істотної участі в ПАТ "Мотор-банк" у розмірі 96,5%.

Також Національний банк погодив побічно придбану істотну участь у ПАТ АКБ "Львів" у розмірі 99% Маргеіру Петурсону.

Національний банк погодив придбану істотну участь у розмірі 93,3% у ПАТ "Місто банк" Івану Фурсіну. На початку року кінцевим бенефіціаром банку був вказаний громадянин Швейцарії Трехерне Чарльз Едвард.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ все ще невідомі власники семи невеликих банків.