ua en ru

НБУ поки не має наміру змінювати прогнози щодо отримання Україною чергового траншу від МВФ

НБУ поки не має наміру змінювати прогнози щодо отримання Україною чергового траншу від МВФ Фото: Яків Смолій (Julia Berezovska/Press office NBU)

Сологуб повідомив, що прогнози закладено у базовий сценарій Нацбанку на 2018 рік

Національний банку України (НБУ) поки не має наміру змінювати прогнози щодо отримання Україною чергового траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава НБУ Яків Смолій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання щодо реформ, які були закладені в програмі МВФ для отримання чергового траншу, тому ми сподіваємося, що ті завдання, які стояли перед нами будуть виконані. Ми бачимо, що вже два дні поспіль Верховна рада розглядає поправки до законопроекту про антикорупційний суд і це одна з умов, яка є в програмі МВФ, створення ринку газу - це наступна передумова. Ми дивимося з оптимізмом на рішення і очікуємо, що вони будуть прийняті і, як сказав мій колега, ми не змінюємо свої прогнози щодо отримання траншу і чергової макрофінансової допомоги наших донорів", - сказав Смолій.

Як зазначив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, ці прогнози закладено у базовий сценарій Нацбанку на 2018 рік.

"Ми не змінюємо прогнози, тому що у нас квартальний прогнозний цикл, тобто, з того часу, як ми його відновили - в квітні цього року, ми очікуємо і далі, що 2 млрд дол. від МВФ (транш - 1,9 млрд дол.)... плюс гроші Світового банку - 0,8 млрд дол і гроші від Європейської комісії - 0,5 млрд. Це параметри, які закладені в наш базовий сценарій на цей рік", - сказав Сологуб.

Нагадаємо, вчора, 23 травня, народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Іван Вінник заявив, що МВФ використовує питання антикорупційного суду для відстрочки траншу.