ua en ru

НБУ планує рівень інфляції нижче 5% у 2020 році

НБУ планує рівень інфляції нижче 5% у 2020 році Фото: Богдан Данилишин (УНІАН)

В коротко - та середньостроковій перспективі запланований рівень інфляції складе 6% і 5%

Національний банк України прогнозує, що до 2020 року рівень інфляції опуститься нижче 5%. Про це на своєму Facebook написав глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

"Збереження купівельної спроможності гривні відбуватиметься завдяки підтримці у середньостроковій перспективі (від 3 до 5 років) низьких, стабільних темпів інфляції, що вимірюються індексом споживчих цін", - повідомив він.

Рада Національного банку України ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік і середньострокову персп...

Опубліковано Богданом Данилишиним 18 вересня 2017 р.

Так, основними принципами грошово-кредитної політики НБУ на 2017 рік і середньострокову перспективу передбачено досягнення наступного рівня інфляції:

- грудень 2018 - 6% з допустимим діапазоном відхилень ± 2 в. п .;

- грудень 2019 - 5% з допустимим діапазоном відхилень ± 1 в. п.

-грудень 2020 і далі - 5% з допустимим діапазоном відхилень ± 1 в. п.

У той же час вперше Рада Національного банку встановив орієнтовну поквартальну траєкторію приросту інфляції.

Досягнення поставлених інфляційних цілей сприятиме забезпеченню очікуваних темпів зростання реального ВВП, який у відповідності з прогнозними показниками уряду і Національного банку в 2018 році повинен прискоритися до 3%, а до 2019 року - до 4%.

Зокрема, для досягнення прогнозних рівнів інфляції Нацбанк має намір продовжувати дотримуватися режиму плаваючого обмінного курсу.

Нагадаємо, раніше Нацбанк заявляв про те, що на кінець 2017 року рівень інфляції відхилиться від центральної точки цільового діапазону 8% +/- 2 п. п.