ua en ru

НБУ перейменує НСМЕП у "Простір"

НБУ перейменує НСМЕП у "Простір" Фото: Національний банк України

Нацбанк перейменував Національну систему масових електронних платежів

Національний банк України (НБУ) вирішив перейменувати Національну систему масових електронних платежів (НСМЕП) "Простір". Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора.

"Дуже скоро кожна картка української платіжної системи буде містити нову амбіційну назву - "Простір". Ми вибрали цю назву за її змістовність, вона одночасно вказує на простоту здійснення розрахунків в національній платіжній системі та на всеосяжність сфери її застосування - це ті орієнтири, до яких ми хочемо прийти", - сказав заступник голови НБУ Яків Смолій.

За словами директора Департаменту роздрібних платежів НБУ Сергія Шацького, у регулятора багато планів на розвиток українського платіжної системи, серед яких запуск безконтактних платежів, у тому числі із застосуванням мобільних пристроїв; операцій Р2Р-переказів; інструментарію фінансового обліку з можливістю налаштування диференційованих міжбанківських та/або системних комісій в залежності від кодів категорій торговців; оплати за вільним реквізитами та розвиток електронної комерції

Нагадаємо, Національний банк України з 29 грудня 2015 року припинив виконання міжбанківських операцій за платіжними картками Національної платіжної системи масових електронних платежів (НСМЕП) на базі закритих національних стандартів.