ua en ru

НБУ відмінив постанову, яка передбачала, що курс купiвлi та продажу iноземних валют в банках не може вiдхилятися бiльше нiж на 2% вiд офіційного курсу

НБУ визнав такою, що втратила чинність, постанову правління НБУ від 29 вересня 2004 р. №462 "Про продаж Національним банком України готівкової іноземної валюти та внесення змін до інструкції про порядок організації та здійснення валютнообмінних операцій на території України", зареєстровану в Міністерстві юстиції 5 жовтня 2004 р. №1266/9865. Дана постанова опублікована в газеті "Урядовий кур'єр" від 28 грудня 2010 р.

Зокрема в постанові йшлось, що курс купiвлi та продажу iноземних валют не може вiдхилятися бiльше нiж на 2% вiд установленого НБУ офiцiйного курсу гривнi до iноземних валют 1-ї групи класифiкатора iноземних валют та банкiвських металiв. Та банк (фiнансова установа) один раз протягом робочого дня може змiнювати курси купiвлi та продажу iноземних валют, що були встановленi на початок робочого дня як у власних пунктах обмiну валюти, так i в пунктах обмiну валюти агентiв, лише за умови змiни касирiв i тiльки до 20-ї години.

Постанова набирає чинності з дня офіційного опублікування.