ua en ru

НБУ відмовився від регулярних планових перевірок на дотримання валютного законодавства

НБУ відмовився від регулярних планових перевірок на дотримання валютного законодавства Фото: НБУ буде перевіряти банки в міру потреби (фото з відкритих джерел)

Перевірки будуть проводитися в міру потреби або за повідомленнями про порушення

Національний банк (НБУ) вирішив скасувати обов'язкове проведення регулярних планових перевірок дотримання вимог валютного законодавства. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, своєю постановою, який набирає чинності з 13 грудня 2017 року, Нацбанк відновив діючі норми положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв'язку вимог валютного законодавства України.

зокрема НБУ скасував обов'язкове проведення планової перевірки не рідше одного разу на 36 місяців, при цьому зазначені перевірки будуть проводитися у міру потреби.

Також Нацбанк розширив перелік джерел інформації, за результатами аналізу яких може бути призначена позапланова перевірка.

Так, підставою для перевірки може бути отримана інформація від банків, інших фінансових установ або національного оператора поштового зв'язку, яка свідчить про порушення законодавства України.

Нагадаємо, НБУ буде публікувати назви банків, оштрафованих за порушення.