ua en ru

НБУ обіцяє оскаржити рішення судів про часткову незаконність націоналізації ПриватБанку

НБУ обіцяє оскаржити рішення судів про часткову незаконність націоналізації ПриватБанку Фото: НБУ

НБУ впевнений у законності проведеної процедури bail-in

Національний банк України пообіцяв оскаржити в судах вищих інстанцій рішення, які ставлять під сумнів правомірність входження держави в капітал Приватбанку. Про це повідомляє прес-служба НБУ в Facebook.

"Національний банк буде звертатися в суди вищих інстанцій з оскарженням неправосудних рішень і впевнений у законності проведеної процедури bail-in", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що в НБУ обурені останніми рішеннями судів про неправомірність входження держави в капітал Приватбанку і процедури bail-in.

"Всі рішення по ПриватБанку були прийняті виключно в рамках спеціальної процедури, передбаченої статтею 41-1 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", - резюмували в НБУ.

Національний банк обурений останніми рішеннями судів щодо нібито неправомірності входження держави в капітал Приватбанку...

Опубліковано Національний банк України 23 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Окружний адміністративний суд задовольнив позов власників "Акцент-Банку" (А-Банк) братів Суркісів і постановив стягнути з державного Приватбанку близько 1,06 млрд гривень на користь позивача.

Суд також визнав недійсним рішення НБУ про визнання позивача пов'язаним з ПриватБанком особою і примусову конвертацію Фондом гарантування вкладів коштів позивача в акції Привату при його націоналізації.