ua en ru

НБУ призначив Сергія Пономаренка начальником управління валютних операцій та аналізу фінринків

З 11 вересня 2014 року начальником управління валютних операцій та аналізу фінансових ринків Національного банку України (НБУ) призначено Сергія Пономаренка.

З 11 вересня 2014 року начальником управління валютних операцій та аналізу фінансових ринків Національного банку України (НБУ) призначено Сергія Пономаренка. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як зазначають у прес-службі, раніше Нацбанком було прийнято рішення щодо реорганізації департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку шляхом створення управління операцій на відкритому ринку та розміщення державних цінних паперів і управління валютних операцій та аналізу фінансових ринків.

Сергій Пономаренко закінчив Львівський державний університет ім. І. Франка за спеціальністю "Економічне і соціальне планування". З 1993 до 2014 рр. він працював в АТ "Західно-Український комерційний банк", ПАТ КБ "Правекс-банк", КБ "Надра" та ПАТ "Універсал Банк", пройшовши професійних шлях від спеціаліста до директора департаменту казначейства. Упродовж 2011-2014 рр. був членом правління ПАТ "Універсал Банк".