ua en ru

НБУ має намір поступово знімати обмеження на валютному ринку

НБУ має намір поступово знімати обмеження на валютному ринку Фото: Олег Чурий

Регулятор вважає, що одночасне скасування всіх обмежень може призвести до фінансової кризи

НБУ має намір поступово відміняти введені обмеження на валютному ринку. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник голови НБУ Олег Чурий, передає кореспондент РБК-Україна.

На його думку, одночасне скасування обмежень при купівлі і продаж іноземної валюти в Україні може призвести до фінансової кризи.

"Сьогодні одночасна скасування обмежень може призвести до фінансової кризи, тому ми дуже обережно ставимося до цього", - заявив Чурий, зазначивши, що фінансові обмеження все ж негативно впливають на розвиток бізнесу в країні.

"Наша політика щодо скасування обмежень балансується між тим, що нам потрібно збалансувати фінансову стабільність і тим фактом, що дійсно, обмеження негативно впливають на діяльність бізнесу", - сказав Чурий.

За його словами, серед пріоритетів, визначених НБУ при скасуванні обмежень - прямі іноземні інвестиції та операції з поточним рахунком, тобто експорт і імпорт.

"Якщо ми бачимо, що умови покращуються або ми бачимо, що є приплив валюти в країну, то ми більш вільно ці обмеження знімаємо. На жаль, цей процес поступовий, він напевно займе якийсь час", - зазначив Чурий.

Нагадаємо, НБУ планує низку заходів щодо валютної лібералізації.