ua en ru

НБУ має намір почати розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів

НБУ має намір почати розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів Фото: НБУ (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

Депозитні сертифікати повинні підвищити ефективність трансмісійного механізму монетарної політики НБУ

Національний банк України планує почати розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк планує почати розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів. Це було анонсовано під час чергової зустрічі керівництва Національного банку україни з представниками казначейських підрозділів банків України, в якій взяли участь заступники голови НБУ Дмитро Сологуб та Олег Чурий, директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук, директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко, а також близько 30 представників банків", - йдеться в повідомленні

Згідно інформації, розміщення тримісячних депозитних сертифікатів має сприяти формуванню кривої дохідності та підвищити ефективність трансмісійного механізму монетарної політики НБУ.

Так, за оцінками Національного банку, поява 3-місячних депозитних сертифікатів не призведе до збільшення обсягів випущених депозитних сертифікатів і не створить перешкод для відновлення кредитування. Зараз на депозитні сертифікати припадає менше 3% банківських активів, а значить, банки мають достатньо ресурсів для пожвавлення кредитування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 12,5% річних.