ua en ru

НБУ у березні 17 разів надавав правоохоронцям доступ до документів

НБУ у березні 17 разів надавав правоохоронцям доступ до документів Фото: НБУ сприяє правоохоронцям

З початку року такий доступ надавався 51 разів

Національний банк України у березні поточного року 17 разів надавав правоохоронним органам доступ до речей і документів в рамках розслідування кримінальних злочинів у банківській сфері. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, в березні про такому доступі 1 раз просила Служба безпеки України, 2 рази - Антикорупційне бюро, 3 рази - Генпрокуратура, 5 разів - Державна фіскальна служба і 6 разів - Нацполиция.

Все ж, в I кварталі НБУЗа три місяці поточного року Національний банк 51 раз надавав правоохоронцям доступ до речей і документів, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

У березні 2015 року парламент України ухвалив Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних з банком осіб", яким запроваджено кримінальну відповідальність керівників і власників банку за дії, які призвели до віднесення банківської установи до категорії неплатоспроможних, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі чи кредиторам

Нагадаємо, в лютому цього року ГПУ затримала чиновника Нацбанку на отриманні 25 тисяч доларів хабара.