ua en ru

НБУ змінив порядок ідентифікації та визнання банківських груп

НБУ змінив порядок ідентифікації та визнання банківських груп Фото: Національний банк України

У постанові регулятор уточнив порядок визнання банківських груп та підгруп

Національний банк України (НБУ) змінює порядок ідентифікації та визнання банківських груп. Про це йде мова в постанові від 11 грудня № 880, опублікованому на сайті регулятора.

Постанова прийнята з метою реалізації вимог Закону України №629-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку".

Згідно з цим законом, до банківських груп також належать компанії, для яких надання фінансових послуг є переважним видом діяльності. Постанова НБУ, в свою чергу, встановлює терміни подачі Нацбанку відповідальними особами банківських груп, які отримали такий статус у зв'язку з вступом в силу згаданого закону, а також приведення такими групами своєї діяльності у відповідності з вимогами нормативно-правових актів НБУ.

У повідомленні також йдеться, що з урахуванням практичного використання норм положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп до цього документа віднесені зміни, які уточнюють порядок: визнання НБУ банківських груп і визначення їх підгруп, повідомлення про зміни структури власності банківської групи, а також ідентифікація НБУ даних змін

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ закликає міжнародних донорів приєднатися до роботи над проектами нового валютного регулювання і популяризації безготівкових операцій.