ua en ru

НБУ та Орган фіннагляду Швеції домовились щодо співробітництва у нагляді за кредитними установами

Національний банк України та Орган фінансового нагляду Швеції 3 жовтня 2011 р. у Стокгольмі підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері нагляду за кредитними установами, передає прес-служба НБУ.
Від НБУ документ підписав заступник голови НБУ Ігор Соркін, від Органу фінансового нагляду Швеції - генеральний директор Мартін Андерсон.
Згідно повідомленню, підписаний документ регламентує співпрацю двох наглядових органів у різних сферах банківського нагляду, включаючи взаємний обмін інформацією про загальний стан банківських систем і окремих банківських установ, відкриття та ліцензування філій та дочірніх підприємств іноземних банків, проведення безвиїзного нагляду та інспектування таких установ, здійснення консолідованого нагляду, запобігання використанню банків для легалізації кримінальних доходів тощо.
Меморандум також містить зобов'язання сторін щодо збереження конфіденційності інформації, що становить банківську таємницю, та її використання виключно в наглядових цілях.
НБУ відмічає, що аналогічні двосторонні документи про співпрацю у сфері банківського нагляду підписані з наглядовими органами фінансового нагляду Білорусі, Вірменії, Киргизії, Кіпру, КНР, Латвії, Литви, Люксембургу, Польщі, Російської Федерації, Туреччини та Угорщини.