ua en ru

НБУ: Банк не несе відповідальності за повноту і своєчасність сплати клієнтом податків

Банк не несе відповідальності за повноту і своєчасність сплати клієнтом податків, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та обов'язкових платежів. Про це йдеться в змінах НБУ до "Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті", передає "Український кредитно-банківський союз".
Згідно повідомленню, в інструкції також визначено перелік документів, які платники повинні подавати до банків при оплаті за договорами про держзакупівлі: розрахунковий документ разом зі звітом про результати здійснення закупівлі та договором, що підтверджують виконання платниками закону України "Про здійснення державних закупівель". Порядок подання та перевірки зазначених документів банк має визначати у своїх внутрішніх процедурах та обумовлює це в договорі банківського рахунку.
"УКБС вважає, що нормативне врегулювання Нацбанком зазначених питань сприятиме усуненню низки суперечностей, що виникали в діяльності банків, і призводили до непорозумінь з клієнтами та держорганами, - зауважила генеральний директор УКБС Галина Оліфер. - Це не тільки зніме з банків невластиві функції, а й сприятиме підвищенню якості послуг, які надаються фінустановами клієнтам".